Kohus otsustas Kaljuranna ja Kiili vahi alla võtta

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohus lükkas Ain Kaljuranna ja Allan Kiili vahistamise otustamise edasi. Kaljuranna kaitsjad Leon Glikman ja Paul Keres.
Kohus lükkas Ain Kaljuranna ja Allan Kiili vahistamise otustamise edasi. Kaljuranna kaitsjad Leon Glikman ja Paul Keres. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Harju maakohus võttis täna riigiprokuratuuri taotlusel kuni kuueks kuuks Ain Kaljuranna ja Allan Kiili vahi alla.

Kaljuranna üks kaitsjatest Paul Keres kinnitas, et kohus andis välja vahistamismääruse täna hommikul 9.30 paiku. 

"Meie argument oli, et nad ei saa uurimist kuidagi takistada. Kohus leidis, et see ei ole välistatud, et härra Kaljurand võib tunnistajaid hakata mõjutama. Seda, mis viisil, seda kohus ei täpsustanud. Kuna see ei ole välistatud, siis pidas kohus põhjendatuks inimese vahi alla võtta. See on kummaline, sest sellel motiivil võib alati, kui kriminaalmenetluses on tõendiallikaks tunnistajad, kahtlustatavad vahi alla võtta," rääkis Keres, kes lubas määruse edasi kaevata. 

Kiili kaitsja Aivar Pilv ütles Postimehele, et ta suundub Rahumäe arestimajja oma kaitsealusega kohtuma. Ta soovib Kiiliga arutada võimalust, et taotleda kohtult mõne muu tõkendi kasutamist, mis võiks olla kautsjon, allkiri elukohast mittelahkumise kohta või elektrooniline järelevalve.
 
Pilve sõnul pidas kohtunik vahistamist vajalikuks seni, kuni uurijad ei ole lõpuni viinud kõikide tunnistajate küsitlemist. 
 
Ülejäänud kuue kahtlustuse saanud isiku vahistamist prokuratuur ei taotlenud ning nad said kõik eile õhtul vabaks 
Kaljuranna kaitsjad Leon Glikman ja Paul Keres. Tairo Lutter
Kaljuranna kaitsjad Leon Glikman ja Paul Keres. Tairo Lutter Foto: Tairo Lutter / Postimees
Kiili kaitsjaks on Aivar Pilv. Foto: Tairo Lutter
Kiili kaitsjaks on Aivar Pilv. Foto: Tairo Lutter Foto: Tairo Lutter / Postimees

Riigiprokurör Laura Feldmanis taotles eile Harju maakohtult Ain Kaljuranna ja Allan Kiili vahistamist.

Kohus võttis eile aega, et tutvuda tõenditega ning lükkas otsuse tegemise hommikuks.

Täna möödub ka 48 tundi nende kinnipidamisest. Kohtupraktikat arvestades on selline käik üllatav. Tavaliselt teeb kohus otsuse kohe.

26. augustil pidasid kaitsepolitseiameti töötajad altkäemaksu võtmises kahtlustatavatena kinni AS Tallinna Sadam juhatuse esimehe Ain Kaljuranna ja juhatuse liikme Allan Kiili.

Mõlemat meest kahtlustatakse suures ulatuses altkäemaksu võtmises pikema aja jooksul.

Altkäemaksu andmises kahtlustatavana on kinni peetud kolm inimest ning sellele kaasaaitamises veel kolm inimest. Ükski ettevõte praeguse seisuga kahtlustust saanud ei ole.

Kriminaalasja kohtueelset menetlust viib läbi kaitsepolitseiamet ja juhib riigiprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles