Saue valla elanikud saavad alates septembrist valla piires tasuta rongiga sõita

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elroni rong
Elroni rong Foto: Mihkel Maripuu

Saue valla elanikele on alates 1. septembrist rongisõidud Elroni teises tsoonis tasuta. Tasuta hakkavad olema ka vallasisesed reisid Laagri ja Valingu peatuse vahelisel lõigul.

Lisaks eelolevale hakkab soodsam olema ka sõit valla piirest kaugemale – teisest tsoonist esimesse, kolmandasse, neljandasse või viiendasse tsooni või vastupidi sõites vähendatakse piletite hindu ühe tsooni pikkuse võrra.

Saue vald on Tallinnaga piirnevate valdade seas transpordi korraldamisel eelisolukorras, kuna valla kõige tihedamalt asustatud piirkondi läbib raudtee.

«See otsus võimaldab leevendada autostumisest ja linna ja tagamaa vahel vältimatult toimuvast pendelrändest tingitud probleeme, näiteks ummikuid,» ütles Saue vallavanem Andres Laisk.

Laisk loodab vallaelanike liikumisvõimaluste laiemale paranemisele, panustades tulevikus ka bussiühenduste loomisel just mugavale rongile jõudmise lahendustele, mis omakorda aitaksid täiel määral ära kasutada raudteetranspordi eeliseid.

Vallavanema sõnul on oluline ka asjaolu, et sellega tagatakse valla kõikidest rongijaamadest tasuta sõit ka võimaliku tulevase suurvalla keskusesse Saue linna.

«Saue valla konstruktiivne lähenemine transpordi korraldamisele väärib esiletõstmist,» ütles Elroni juhatuse esimees Andrus Ossip. «Kindlasti aitab Saue valla otsus propageerida keskkonnasõbralikke transpordiviise kogu riigis.»

Saue valla ja Elroni vaheline leping on esialgu sõlmitud 6 kuuks, soodustus kehtib kuni 2016. aasta veebruari lõpuni – sellel perioodil soovitakse näha, kui populaarseks soodne rongisõit osutub.

Soodustusega pileti soetamiseks tuleb klienditeenindajale esitada isikustatud Ühiskaart, Elroni sõidukaart ja isikut tõendav dokument.

Soodsaid pileteid saab soetada vaid rongist või 1. septembrist elektrooniliselt aadressilt www.pilet.ee, sealtsamast on võimalik osta ka soodustusega perioodipiletit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles