Türil kuulutatakse välja koolirahu

Indrek Mäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolirahu lepingu allakirjutamine Jõgeval. Lepingu tekst.
Koolirahu lepingu allakirjutamine Jõgeval. Lepingu tekst. Foto: Andres Niinemäe/Pereportaal.eu

Tänavu kuulutatakse 16 aastat kestnud traditsiooni raames koolirahu välja Türi vallas.

Koolirahu programmi eesmärgiks on saavutada üheskoos turvaline ning sõbralik koolikeskkond. Koolirahu programm toetab kooli enese initsiatiivi koolikeskkonnast tulenevate probleemide lahendamisel, propageerides rõõmsameelset ja turvalist koolikeskkonda, kus kõigil on meeldiv olla.

Türi vald tegeleb teadlikult sellega, et koos toimetaksid ja üksteiselt õpiksid nii õpilased, lasteaialapsed, kui ka vanemad ja kogukond. Aasta jooksul toimuvad Türi vallas mitmeid teemakohaseid üritusi ning ellu kutsutakse ka vabariiklikud foto- ja filmikonkursid.

Avaaktusel allkirjastavad Koolirahu aasta lepingu Haridus-ja Teadusminister Jürgen Ligi, MTÜ T.O.R.E  tegevjuht Kristel Päll, MTÜ Lastekaitse Liidu president Loone Ots, Eesti Õpilasesinduste Liidu juhataja Aron-Antti Vaino, Türi vallavanem Pipi-Liis Siemann ja kõik Türi vallas tegutsevate koolide juhid. Koolirahu lepingu sõlmivad ka kõigi Türi valla koolide õpetajad ja õpilased järgmistel päevadel oma koolides.

Eelmise aasta koolirahu kuulutati välja Viljandis ning tarkuse päeva laiemaks teemaks oli «Üheskoos,» aasta varem Kuressaares aga «Koos on kena.» Algaval õppeaastal kutsub Türi vald kõiki mõtlema ja tegutsema teemal «Üheskasvamine.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles