Kallase hinnangul määrib Tallinna Sadama juhtum ka riigi mainet

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaja Kallas.
Kaja Kallas. Foto: Sander Ilvest

Reformierakonna juhatuse liikme Kaja Kallase hinnangul määrib Tallinna Sadamaga seotud ulatusliku korruptsiooni kahtlustus ka Eesti riigi kui terviku mainet.

«Nõukogu äriseadustiku järgi on äriühingu juhatuse üle järelevalvet teostav organ. Kui nõukogu midagi sellist tähele ei pannud, siis kindlasti on nõukogu tegevuses omad puudujäägid,» ütles Kallas BNS-ile.

Kallase sõnul mõjutab Tallinna Sadama ümber toimuv kindlasti ka Eesti riigi mainet tervikuna. «See on nii suure ulatusega korruptsioonikahtlus, et mul endal oli vähemalt tunnetus, et me oleme riigina sellisest faasist väljas,» sõnas Kallas. «Sellised juhtumid on pigem omased sellistele riikidele, mis ei ole veel meie arengutasemel. Selge on see, et kui selliseid asju ikka on, siis me veel ei ole seal, kus me tahaks olla,» nentis ta.

Küsimusele, kas Kallase parteikaaslasest majandus- ja taristuminister Kristen Michal peaks ametist tagasi astuma, jäi Kallas vastuse võlgu. «Kristen Michal on olnud minister ju suhteliselt lühikest aega. Kui kahtlustuses on öeldud, et see on toimunud aastate vältel, siis olid seal teised ministrid palju pikemalt, näiteks Juhan Parts, kes oli ikkagi aastaid majandus- ja taristuminister,» sõnas ta. «Nii et selles suhtes ma võib-olla siin nii otsest seost ei näe,» lisas ta.

Kahtlustuse kohaselt võttis Allan Kiil Tallinna Sadama juhatuse liikmena mitmeid miljoneid eurosid altkäemaksu ja Ain Kaljurand mitmeid sadu tuhandeid, ütles riigiprokurör Laura Feldmanis reedel pressikonverentsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles