Birgit Varjun esines Afganistanis sõduritele

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Birgit Varjun ja Indrek Varend patrullbaasis Wahid.
Birgit Varjun ja Indrek Varend patrullbaasis Wahid. Foto: Arvo Jõesalu

Lauljatar Birgit Varjun esines täna Afganistanis Helmandi provintsis Eesti kaitseväelastele.

Kontsert anti patrullbaasis Wahid teenivatele Estcoy-10 kaitseväelastele. Varjun esitas 12 laulu, teda saatis klahvpillidel Rene Puura ja saksofonil Indrek Varend.

Lauljanna oli Eesti sõdurite elutingimusi nähes šokeeritud. «Näha, millistes tingimustes meie poisid tegelikult teenivad, oli minu jaoks suhteliselt šokeeriv. Uskumatu on minu jaoks ka see, kui positiivsed nad ise selle kõige juures on,» rääkis lauljanna.

«Birgiti külaskäik ja esinemine on toredaks vahelduseks siinsele igapäevarutiinile,» ütles Eesti kontingendi ülem Afganistanis kolonelleitnant Riho Ühtegi. «Meie missioon hakkab lõppema ning mis seal salata, võitlejad on sellest ka omajagu juba väsinud. Seepärast oleme Birgitile tänulikud, et ta oma lauludega siia kodust värskust tõi.»

Lisaks kontserdile patrullbaasis Wahid esineb Varjun ka Camp Bastionis teenivatele Eesti kaitseväelastele ja nende külalistele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles