Kiili vald pole võimeline pagulasi vastu võtma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vao pagulaskeskus.
Vao pagulaskeskus. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Kiili vald pole elamispindade puudumise tõttu võimeline vastu võtma ühtki pagulast ning seda ei ole võimalik kompenseerida ka pagulastega kaasneva võimaliku rahalise toetuse abil.

Kiili vallavalitsuse vastusest sotsiaalministeeriumile selgub, et vallal on kolm sotsiaalkorterit, millest kaks on hõivatud ning üks on kindlasti vaja säilitada tekkida võivate kriisiolukordade lahendamiseks.

«Vald ei saa ka elamispindu üürida, kuna Kiili valla üüripindade turg on juba aastaid olematu. Tallinna vahetust lähedusest tingituna on nende järgi suur nõudlus, aga puudub täiesti pakkumine,» kirjutas vallavanem Aimur Liiva.

Samuti on Kiili vallal endiselt probleeme lasteaia- ja koolikohtade tagamisega, mis tuleneb aastatel 2004-2008 toimunud plahvatuslikust elanike arvu kasvust, samuti ei ole vallavalitsuses töötajaid, kes omaksid ettevalmistust erinevast kultuuriruumist pärit pagulaste problemaatikaga tegelemiseks.

Seetõttu ei ole Kiili vald hetkel valmis majutama mitte ühtegi pagulast ja ei ole ka võimalik lubada, et selline olukord võiks nähtavas tulevikus tekkida, märkis vallavanem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles