Galerii ja video: Türil allkirjastati koolirahu leping

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Koolirahu aasta algas täna kell 12 aktusega Türi lauluväljakul.

«Kõik ilus on ära öeldud, mis mul siin ikka lisada,» alustas haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi oma kõnet Türi kooliperele. Ta lisas, et ka ilus aeg on ümber saanud ning ilmad on ära keeranud.

Seejärel jätkas mõnevõrra positiivsemalt ja rääkis, kuidas saavutada koolirahu.

Lastel peab olema Ligi meelest tunne, et neil on võimalus õppida ja areneda. Õpetajad peavad jällegi saama keskenduda oma missioonile. «See on tähtis koolirahule.»

Ligi lisas, et haridus peab vastama vajadustele.

«Kui me nendega oleme toime tulnud, siis ma arvan, et koolipere saab rahulikult tööd teha, teha koostööd. Õpilane, kelle nimel kõik on korraldatud, saab luua oma tulevikku,» ütles Ligi.

«Loodame, et muretust ajast üleminek on valutu ja kooliaeg on rahulik koos võludega.»

Avaaktusel allkirjastasid koolirahu aasta lepingu haridus-ja teadusminister Jürgen Ligi, MTÜ T.O.R.E  tegevjuht Kristel Päll, MTÜ Lastekaitse Liidu president Loone Ots, Eesti Õpilasesinduste Liidu juhataja Aron-Antti Vaino, Türi vallavanem Pipi-Liis Siemann ja kõik Türi vallas tegutsevate koolide juhid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles