TTÜ juhtkond sai rektor Aaviksoo käe all muudatuse koosseisus

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkki Truve
Erkki Truve Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna Tehnikaülikool (TTÜ) teatas täna, et juhtkonnas asub tööle uus teadusprorektor, seni sel kohal olnud professor Erkki Truve lahkus enda sõnul poolte kokkuleppel.

TTÜ pressiesindaja teatel alustas teadusprorektorina tööd professor Renno Veinthal (39), kes seni töötas materjalitehnika instituudi direktorina.

«Mul on hea meel, et ülikoolis on peale kasvanud põlvkond noori silmapaistvaid inseneriteadlasi, kelle hulka kuulub ka professor Veinthal,» kommenteeris värske rektor Jaak Aaviksoo. «Loodame, et teadusprorektorina suudab ta kasvatada eelkõige ülikooli teadusväljundit ja tugevdada doktoriõpet tehnikaaladel, millest sõltub otseselt nii õpetuse tase kui ülikooli rahvusvaheline maine.»

Viimased viis aastat seda ametit pidanud Erkki Truve ütles Postimehele, et akadeemilises asutuses on igati normaalne, et rektor teeb ise oma meeskonna. Ühtlasi juhtis ta tähelepanu, et tema tööleping lõppes 31. augustil.

«Minu lepingutega seotud küsimused olid kas juba viis aastat tagasi kokku lepitud või nad on nüüd äsja kokku lepitud, aga igal juhul on nad tehtud poolte kokkuleppel,» sõnas ta.

TTÜ pressiesindaja täpsustas, et Aaviksoo rõhutas juba rektori valimisdebati ajal, et tahab näha oma meeskonnas teadusprorektorina noorema põlve tehnikateadlast. «Professor Truve osas rektor Aaviksoo ühtki otsust langetanud ei ole, tema prorektori lepingu lõppemine oli juba varem teada juba enne Aaviksoo rektoriametisse asumist,» lisas pressiesindaja. 

Lisaks ei jätka Truve ülikooli kodulehe andmeil praegu ka professorina. Nimelt on ta 1997. aastast geenitehnoloogia instituudi professor, ent Truve sõnul on leping hetkel peatatud, mitte lõpetatud. «Kõik minu vaba kalendriaastaga seotud otsused on ju minu enda poolt alla kirjutatud,» märkis Truve, et ka see on poolte vahel kokku lepitud.

Uus teadusprorektor Renno Veinthal lõpetas 1999. aastal TTÜ tootmis- ja transporditehnika insenerina, 2001. aastal kaitses ta samas magistri- ja 2005. aastal doktorikraadi. Alates 1996. aastast on ta töötanud erinevatel ametikohtadel TTÜ mehaanikateaduskonna materjalitehnika instituudis, aastatel 2004-2007 juhtis ta TTÜ Katsekoda. Aastal 2007 valiti Veinthal professoriks, ta on ka Eesti Keevitusühingu ja Materjalitehnika Ühingu liige. 

Muus osas jätkab TTÜ juhtkond samas koosseisus: õppeprorektorina jätkab akadeemik Jakob Kübarsepp, innovatsiooni ja rahvusvaheliste suhete prorektorina Tea Varrak, finantsdirektorina Katrin Toompuu, haldusdirektorina Margus Leivo ning turundusdirektorina Heiki Lemba. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles