Tallinna koolilapsed sõidavad Moskvaga tutvuma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva rong Balti jaamas.
Moskva rong Balti jaamas. Foto: Toomas Huik

Tallinna koolide õpilased sõidavad pealinnade vahelise koostöö raames Venemaa pealinnaga tutvuma.

Moskvasse sõidab 94 õpilast ning 14 õpetajat, nendega läheb kaasa ka abilinnapea Yana Toom . Rong väljub täna kell 17.40. Moskvast saabutakse koju tagasi 29. oktoobri hommikul.

Projekti «Sõprusrong» raames on seni Tallinna ja Moskva koolilapsed teineteisel ühel korral külas käinud. Nimelt viis 2007. aasta jaanuaris erirong Tallinna koolide õpilased Moskvasse ning sama aasta veebruaris käisid Moskva koolilapsed Tallinnas vastukülaskäigul. Moskvat on sõprusrongiga külastanud ka Harjumaa, Raplamaa ja Lääne-Virumaa koolilapsed.

«Nüüd taastame peale paraku üsna pikale veninud pausi selle ilusa traditsiooni,» ütles Toom . «Kahtlemata avardavad sellised tutvumisreisid noorte silmaringi ja aitavad teineteist tundma õppida ning eelarvamusi kummutada.»

Moskvas tutvutakse vaatamisväärsuste, kunstigaleriide ja muuseumidega ning kohtutakse kohalikes koolides moskvalastest eakaaslastega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles