Linnavalitsuse sööklasse viiva trepitõstuki leping kuulutati salajaseks

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavalitsus.
Tallinna linnavalitsus. Foto: Uwe Gnadenteich

Tallinna linnavalitsuse söökla trepile paigaldatava tõstuki lepingule on kehtestatud juurdepääsupiirang, sest see sisaldab ärisaladust ja salajast tehnoloogilist lahendust.

Tallinna linnakantselei sõlmis möödunud nädalal lepingu OÜga Hertsog Lift trepitõstuki paigaldamiseks ja otsustas selle salastada kümneks aastaks märkega ametkondlikuks kasutamiseks. Salastamist põhjendatakse avaliku teabe seaduse punktidega, millest võib järeldada, et lepingus olev informatsioon sisaldab ärisaladust ja salajast tehnoloogilist lahendust.

Tallinna linnakantselei haldusosakonna juhataja Aleksander Korolkov ei oska Postimehele telefonivestluses esiti öelda, miks leping salastati, ent märgib, et riigihanget antud küsimuses ei tehtud ja võeti pakkumused.

Riigihanget ei pea tegema, kui soetatava asja või teenuse maksumus on alla 40 000 euro, ehitustööde hankelepingu ja kontsessiooni korral alla 250 000 euro.

Lepinguid võib salastada siis, kui ettevõte on ise aktiivne, märkides ära, millist teavet ta loeb ärisaladuseks. On ka teine võimalus. Kui ettevõtja ise ei väljenda, et tegu on ärisaladusega, siis võib seda teha ka asutus ise, eeldusel, et ärisaladuse sisaldumine dokumendis on täiesti ilmne.

Väike osa kavandatud ehitustöödest

Trepitõstuki paigaldamine on ainult väike osa kavandatud ehitustöödest, mille käigus tehakse majas ümberehitustöid ja paigaldatakse invaliftid. «Siin tuleb lahutada kaks asja, üks on see suur projekt ja teine on üks väike trepitõstuk, mis viib maja sööklasse,» selgitas OÜ Hertsog Lift projektijuht Tõnu Kõiv. «See on selline platvormtõstuk, mis ratastooliga inimest viib ühelt tasandilt teisele.»

«Suurem projekt tehti vastavalt seadustele hankega ja selle võitis minule teadaolevalt peatöövõtjana AS Restor. Seal on ehitusosa väga mahukas, lift on ainult üks osa sellest ja meie seda ei ehita,» lisas Kõiv.

Pakkumisi oli ettevõtetel aega teha möödunud nädala teisipäevani ja hanketeatest selgub, et tööde maksumuseks hinnati suurusjärgus 120 000 eurot. Haldusosakonna juhataja Korolkovi sõnul on ehitaja ja lifti paigaldaja juba teada, ent lepingu saab sõlmida alles 9. septembril, kuna praegu on veel vaidlustusaeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles