Selgus superministeeriumi arhitektuurikonkursi võitja

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnasse endise rahandusministeeriumi kinnistule kavandatava mitme ministeeriumi ühishoone uue arhitektuurse ideekonkursi võitis töö «Valged» (suurel pildil), mis kujutab kahte kõrget ühendatud valget hoonet.

Võidutöö puhul, mille arhitektid on Kai Süda, Risto Parve ja Mait Väljas, tõstis žürii esile selle minimalistlikku vormikeelt, selgust, lihtsust, intelligentset delikaatsust ja diskreetset väärikust.

Teise koha sai töö «Tõus ja mõõn» (ülal paremal), mille puhul toodi tugevusena välja hea mahuline lahendus. Kolmas koht läks tööle «Pääsuke» (all paremal), mille puhul märkis žürii, et tegu on julge lahendusega.

Žüriisse kuulusid inimesed nii superministeeriumi ehitamisega tegelevast ettevõttest OÜ 2Torni kui ka Eesti Arhitektide Liidust. Kokku laekus 11 kavandit, millest komisjon hindas kvalifitseerunuks kümme. Žürii hindas «arhitektuurse lahenduse sobivust linnaruumi, lahenduse innovaatilisust ja võimet olemasolevat keskkonda väärtustada».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles