3. septembri esikülg

Tõnis Poom
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäev, 3. september 2015

Nr 203 (7497)

Hind 1,5 €

Tiraaž 44 431

Lugejaid 191 000

Raiskamine

Eesti Energia sisekontrolli hinnangul tõid juhtimisvead ettevõttele miljonikahju.

Eesti lk 4–5

Migrandid

Eilsed meeleavaldused Budapesti Keleti raudteejaamas takistasid sinna kogunenud tuhandete sisserändajate pääsu lääne poole suunduvatele rongidele.

Välismaa lk 12

Bobisõit

2018. aasta Pyeongchangi taliolümpia sihikule võtnud Eesti bobitiimi kaheksa liikme hulka kuulub ka hiljuti 100 meetri jooksus riigi meistriks kroonitud mees.

Sport lk 19

Aed & Kodu

Kuna putukate lõhnatundlikkus on inimeste omast tuhandeid kordi suurem, saab seda nende vastu ära kasutada.

Lk 21

Tsitaat

kunstnik

Kiwa:

Sünniaastapäev veel, aga sünnipäev on tõesti kõige veidram põhjus kunsti tegemiseks.

Kultuur lk 16–17

Eesti ühiskond

Rohkem tõelisi mehi!

Kas sekkuksite, kui näete tänaval inimesi, kes teistega tüli norivad, küsib ajakirjanik Mariel Gregor. Tema kogemus näitab, et argpükslikkus levib nii internetis kui ka päriselus ning ei sekku isegi füüsiliselt tülinorijat paika panna suutvad mehepojad.

Lk 15

Tööjõu kvaliteet

Eesti vajab doktoreid

Hardo Pajula seisukohaavaldus, et meie sotsiaalteadused ja ülikooliharidus on jama, on ilmne liialdus ning viitab pigem sellele, et autor üritab maailma näidata mustvalgetes toonides, kirjutab Tartu Ülikooli makroökonoomika professor Raul Eamets.

Lk 14

1eamets

Raha teeb telesaated

Rahvusringhäälingu juhi Margus Allikmaa sõnul ei pelga ta enam, et muu meedia ohustab suurel ekraanil toimuvat. «Suur ekraan meedia jälgimise vahendina ei kao kunagi ega kuskile,» leiab ta.

Allikmaa meenutab, et televisiooni puhul kehtib lihtne reegel: raha teeb telesaated. «Mida rohkem raha, seda ägedam saade: ägedam valgus, ägedam stuudiokujundus, ägedam montaaž,» loetleb ta.

Juhtkiri lk 2, Eesti lk 6–7

1lk1

Köögiriistanukud kibelevad lavale

Pühapäeval alustab nukuteater 64. hooaega. Hooaja avalavastus on «Gelsomiina tsirkus», mille nukud on valminud köögiriistadest. «Gelsomiina tsirkuse» nimitegelane (ja õigupoolest ainus elav inimene selle etenduse ajal laval) ning kaaslavastaja ja muusikaline kujundaja Sandra Lange harjutas veel eilegi nukuteatri selle hooaja põhilise mängukoha, Pelgulinnas asuva Auna teatrimaja laval teatrijuht Joonas Tartu silme all igapäevastest esemetest tehtud nukkude juhtimist. PM Foto: Sander Ilvest

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles