Kaitseliit ostab liikmetele tuhat relvakappi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliitlased
Kaitseliitlased Foto: Marko Saarm / Sakala

Kaitseliit on välja kuulutanud hanke tuhande relvakapi ostmiseks, relvakapid on eelduseks liikmetele relvade kodusele hoiule andmiseks.

Kaitseliidu pressiesindaja Heiki Arike ütles BNS-ile, et organisatsioon astub pidevalt samme selleks, et suureneks kaitseliikmete poolt kodudes hoitavate relvade arv. Nii on praegu käimas hange tuhande relvakapi ostmiseks. Relvakappide olemasolu on eelduseks relva kodusele hoiule andmisel.

Arike märkis, et relvade kodusele hoiustamisele andmine ei ole Kaitseliidul eesmärk omaette, samas on Kaitseliidu ülem brigaadikindral Meelis Kiili varem öelnud, et korraliku heidutusvõimekuse tagamiseks oleks hea, kui umbes 75 protsenti relvadest oleks kodusel hoiul.

Jutt käib kaitseväele või Kaitseliidule kuuluvatest automaatidest Galil ja AK-4, mis määratakse igale Kaitseliidu võitlusüksusse kuulujale ning sellele lisandub teatud ohvitseri ametikohtade puhul ka püstol. Komplekti kuulub teatud hulk padruneid, mis näiteks automaadi puhul on 60, samas suuremaid relvi ja granaate kodudes ei hoita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles