Palo ja Mikser ei tea, mida on Leedoga räägitud

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sotsiaaldemokraatide endine juht Sven Mikser ning endine majandusminister Urve Palo ei tea oma sõnul midagi ärimees Vjatšeslav Leedoga peetud kohtumistest ega seal räägitust.

Tänane Postimees kirjutas, et võimuerakonnad mängisid laevaliinidel opereerimise Tallinna Sadama kätte seetõttu, et ei saanud laevaliine opereeriva Vjatšeslav Leedolt küsitud raha erakonna toetuseks. Leedoga käisid enne konkurssi väidetavalt kohtumas nii Tallinna Sadama nõukogusse kuuluvad reformierakondlased kui SDE toonane peasekretär Indrek Saar. 

«Kas ja mis juttu on Saar rääkinud Leedoga mina ei tea ega tahagi teada. Mina pole tal palunud kellegagi suhelda,» ütles Urve Palo Postimehele.

«Fakt on see, et praamihange oli aus ja Tallinna Sadam küsis kümneaastase lepinguaja eest riigilt dotatsiooni ligi 60 miljonit vähem kui Väinamere Liinid. Vastavalt seadusele võidab hanke see, kes teeb parema pakkumise,» lisas ta.

«Ma ei ole mitte kunagi mitte midagi sellist kuulnud, enne kui lugesin tänasest artiklit,» ütles ka Sven Mikser Postimehele.

Seda, kas artiklis mainitud kohtumised on toimunud või mitte, ei osanud temagi kommenteerida. «Ma ise ise tean Leedot ainult ajalehepildi järgi - ta on üks selliseid Eesti ettevõtjaid, kellega mina näost-näkku pole kohtunud.

Aga selles, et Eesti poliitikud saavad aeg-ajalt kokku ka ettevõtjate-ärimeestega, midagi haruldast ei ole. Ma arvan, et Eestis on suur hulk poliitikuid kõigist erakondadest, kes on kohtunud ka Leedoga. Mida neil kohtumistel arutatakse või ei arutata, selle kohta pole mul põhjust midagi arvata,» leidis Mikser.

Mikser ei saanud ka aru väitest, nagu oleks võimuerakonnad laevaliinidel opereerimise Tallinna Sadama kätte mänginud. «Esimesel konkursil osales Leedo üksinda ja ei vastanud tingimustele, teisel konkursil tegi teine odavama pakkumise. Ma ei julge näha seal kättemängimist. Nii võib ka küsida, kas see, et Leedo opereeris neid liine palju aastaid varem, kas see talle kätte mängiti kuidagi? Ma ei ole vahetult vastava valdkonnaga tegelenud ega oska neid väiteid hinnata,» lausus Mikser.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles