Tänapäeva õpetaja tööpõld laieneb

Sirje Niitra
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
03.09.2015. Tallinn. Jakob Westholmi gümnaasiumi direktor Rando Kuustik, ajaloo ja kunsti õpetaja Kaire Maalma ja kehalise kasvatuse õpetaja Elen Viikmann. FOTO: EERO VABAMÄGI/POSTIMEES
03.09.2015. Tallinn. Jakob Westholmi gümnaasiumi direktor Rando Kuustik, ajaloo ja kunsti õpetaja Kaire Maalma ja kehalise kasvatuse õpetaja Elen Viikmann. FOTO: EERO VABAMÄGI/POSTIMEES Foto: Eero Vabamaegi/

Kooli algus pole tähtis mitte ainult õpilastele, vaid ka õpetajatele, kes peavad taas olema valmis pühendama suure osa oma ajast koolile, lastele ja lapsevanematele.

Küsisime Tallinna Jakob Westholmi kooli õpetajatelt, kas nad tajuvad õpetamist raske tööna või on see midagi enamat.

Ajaloo, ühiskonnaõpetuse, kunstiajaloo ja joonestamise õpetaja ning 8.b klassi juhataja Kaire Maalma: «Kuna saame selle eest raha, võib õpetamist ju tööna käsitleda. Samas ei saa seda võtta kui tavalist palgatööd, sest see on kutsumus. Me ei õpeta ju lastele üksnes oma ainet, vaid ka kõike muud. Põhiline on oskus anda. Selleks aga, et oleks mida anda, peame ise pidevalt õppima – iga päev ja iga tund.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles