Ämari baasi väisasid USA superhävitajad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile keskpäeval maandusid Harjumaal Ämari lennubaasis kaks Ameerika Ühendriikide õhuväe hävitajat F-22 Raptor. Viienda põlvkonna superhävitajaid saatsid tankurlennuk KC-135 ja kaks ründelennukit A-10.

Kuna F-22 Raptorid kasutavad kõige moodsamat tehnoloogiat, ei lubatud neid Ämari lennubaasis filmida või pildistada lähemalt kui paarikümne meetri kauguselt (suurel pildil).

Kaitseminister Sven Mikseri (paremal alumisel pildil keskel) sõnul on F-22 Raptorite maandumine Ämari lennuväljal oluline, kuna see on Euroopas üldse esimene seda tüüpi lennukite treeningmissioon.

Augusti lõpust kuni septembri keskpaigani toimub neljast hävitajast F-22 koosneva Ameerika Ühendriikide lennusalga külaskäik Euroopasse. See on esimene seda liiki ülimoodsate lennukite visiit Euroopasse. Saksamaalt Eestisse lennanud F-22 Raptorid suundusid eile õhtul Saksamaale tagasi.

F-22 Raptori piloodi major David Ruizi mundri paremal varrukal olev tähis (paremal ülemisel pildil) tõestab kuulumist USA õhuväe 95. hävitajate eskadrilli. Tema sõnul on tegemist ülimalt võimeka lennukiga ning sellega lendamise kogemust ei anna millegagi võrrelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles