Lenk ja Ligi soovitasid teineteisel rahusteid võtta

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogus lendasid rahustite võtmise soovitused.
Riigikogus lendasid rahustite võtmise soovitused. Foto: SCANPIX

Täna arutati riigikogus erakorralise pensionireservi olukorda ning teema tõstatanud keskerakondlaste ja rahandusminister Jürgen Ligi vahel läks teravuste vahetamiseks.

Kõigepealt süüdistas Ligi talle küsimusi esitanud riigikogulasi lolli mängimises, majandusele ebaõigete hinnangute andmises, töötuse probleemi suurusega liialdamises, pensionite teemal ärevuse tekitamises, udu ajamises ja valetamises.

Keskerakondlane Heimar Lenk soovitas seepeale Ligil medikamentidest abi otsida. «Ma puhtsõbralikult soovitan teil järgmine kord, kui te tulete siia saali ette küsimustele vastama, võtke üks rahusti sisse, sest teie esinemisstiil on praegu tõepoolest väga kole, eriti naissaadikutele vastates ei tohi niimoodi endast välja minna ja inimesi solvata,» noomis Lenk ministrit.

Ligi polnud aga kriitikaga nõus. «Ma arvan, et tablett kuluks praegu teile ära, sest mina ei ole kordagi närvi läinud. Teie läksite küll. Jämedaks ka,» ütles ta Lengile.

Ka teine keskerakondlane Inara Luigas märkis, et Ligi pidi oma sõnavõttude ajal kas pahane või halvas tujus olema.

Ligi: erakorraline reserv ei oma praktilist tähtsust

Keskerakondlased soovisid Ligilt teada, miks on erakorralises pensionireservis tänavu juulist saati tühjus haigutanud. Rahandusminister vastas, et erakorraline reserv ei omavat tegelikult pensionite väljamakmises mingit praktilist tähendust.

«Selle loomine on olnud subjektiivne otsus, mis ei oma sügavamalt juriidilist ega majanduslikku seletust. Pensionid makstakse välja seaduse järgi riigi likviidsetest varadest, mis on alati meil olemas olnud,» kinnitas Ligi.

Küsimusele, millal tekib taas võimalus erakorralise pensionireservi täitmiseks, vastas rahandusminister, et selleks pole vajadust.

«Mina hindaksin seda suhteliselt propagandistlikuks reserviks, mida on otsustatud pidada selleks, et poliitikud saaksid valimisringkonnas rääkida, et nemad tegid otsuse või ka sellepärast, et pensionäridel tõesti oleks rahulikum meel,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles