Eesti esindaja OSCE juures andis üle volikirja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Organisation for Security and Cooperation in Europe (OSCE) Secretary General Lamberto Zannier speaks during a news conference in Tbilisi, March 9, 2015. REUTERS/David Mdzinarishvili (GEORGIA - Tags: POLITICS)
Organisation for Security and Cooperation in Europe (OSCE) Secretary General Lamberto Zannier speaks during a news conference in Tbilisi, March 9, 2015. REUTERS/David Mdzinarishvili (GEORGIA - Tags: POLITICS) Foto: DAVID MDZINARISHVILI/REUTERS

Reedel andis Eesti suursaadik Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) juures Eve-Külli Kala üle volikirja OSCE peasekretär Lamberto Zannierile.

Volikirja üleandmisele järgnenud vestluse käigus tutvustas Kala Zannierile Eesti prioriteete OSCEs.

«Eesti jaoks on esmatähtsad inimmõõtmeteemad – põhiõigused ja nende kaitse ning väljendus- ja meediavabadus,» lausus Kala. Samuti andis suursaadik ülevaate Eston Kohveri juhtumist ning rõhutas partnerite jätkuva toetuse olulisust antud küsimuses.

Kõne alla tuli ka olukord Ukrainas, kus Kala sõnul on OSCE abi elutähtis. «Oluline on tagada vaatlejate jätkuv julgeolek ja tegeleda sellega, et nad saaksid juurdepääsu konfliktipiirkonda,» märkis Kala. Zannier tunnustas Eestit OSCE vaatlusmissioonile vaatlejate saatmise ning rahalise panustamise eest.

Eve-Külli Kala on sündinud Tartus 10. novembril 1959. aastal. Ta on lõpetanud Tallinna Pedagoogilise Instituut inglise ja saksa filoloogia eriala ning Eesti diplomaatide kooli. Kala on õppinud ka Oxfordi Ülikoolis ja Genfi Rahvusvaheliste Uuringute Instituudis.

Alates 1992. aastast on Kala töötanud Eesti välisteenistuses. Aastatel 1992-1996 töötas ta välisministeeriumi poliitikaosakonnas ja aastatel 1996-1999 Eesti esinduses Euroopa Nõukogu juures Strasbourgis. Aastatel 1999-2001 oli Kala välisministeeriumi Kesk- ja Põhja-Euroopa büroo direktor. 

Aastatel 2002-2006 oli Eve-Külli Kala Eesti suursaadik Tšehhi Vabariigis ning seejärel välisministeeriumi personaliosakonna peadirektor. Enne praegust ametikohta oli Kala aastatel 2011-2015 Eesti suursaadik Austrias, Slovakkias, Kosovos ning ÜRO ja teiste rahvusvaheliste organisatsioonide juures Viinis.

OSCE (Organization for Security and Cooperation in Europe) on suurim regionaalne julgeolekualase koostöö organisatsioon, millesse kuulub 57 liikmesriiki Euroopast, Põhja-Ameerikast, Kaukaasiast ja Kesk-Aasiast. OSCE tegevus on suunatud rahu ja stabiilsuse tagamisele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles