Kaitsevägi õpetab välja 40 Javelini tankitõrjesüsteemi instruktorit

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaitseväe Jõhvi linnakus algab täna tankitõrjesüsteemi Javelin kolmenädalane instruktorikursus, et koolitada kaitseväele ja Kaitseliidule 40 relvasüsteemi instruktorit.

«Kursusel õpetatakse osalejatele nii relvasüsteemi kui omandatud teadmiste edasi andmist teistele,» ütles Viru jalaväepataljoni tankitõrjekompanii ülema ülesandeid täitev nooremleitnant Toomas Rein.

Loenguid ja praktilisi harjutusi viivad läbi Ameerika Ühendriikide maaväe instruktorid, kelle juhendamisel õpitakse relvasüsteemi kasutamist, hooldamist ja tõrgete eemaldamist. Kursuse kolmandal nädalal toimuvad ka relvasüsteemi lahinglaskmised keskpolügoonil.

Esimesed Javelin-tüüpi relvasüsteemid jõudsid 1. jalaväebrigaadi koosseisu kuuluva Viru jalaväepataljoni käsutusse eelmisel nädalal. Kokku saab Eesti vastavalt Ameerika Ühendriikidega sõlmitud hankelepingule 80 laskeseadet ja piisaval hulgal rakette nii väljaõppe läbiviimiseks kui sõjaaja-üksuste lahingumoonavaruks.

Javelinid võetakse kasutusele Eesti kaitseväe jalaväepataljoni tasandi tankitõrjerelvadena, kus need järk-järgult vahetavad välja senised Milanid. Samuti on plaanis Javeline hakata kasutama Kaitseliidu maakaitseüksustes. Süsteemi täies mahus kasutuselevõtt on planeeritud ajavahemikku 2016-2018.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles