Suurt narkoäri plaaninud grupp mõisteti süüdi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vangla.
Vangla. Foto: SCANPIX

Suures koguses amfetamiini tootmist ette valmistanud meeste süüdimõistmine jõustus esmaspäeval lõplikult, kuna riigikohus ei võtnud nende süüasja menetlusse, teatas BNS.

Süüdistuse järgi leppisid Ramiz Rakhmanov (46) ja Aleksei Blagihh (36) tunamullu märtsis omavahel kokku, et hakkavad valmistama suures koguses amfetamiini ja müüma seda edasi teistele isikutele. Meestel oli kavas omandada amfetamiini vedelal kujul ja valmistada sellest pulbrilist amfetamiini, mida pärast ballastainega lahjendamist edasi müüa.

Oma kuritegelikke sidemeid ära kasutades võttis Rakhmanov ühendust Vene Föderatsioonis asuvate tuvastamata isikutega, kelle käest oli võimalik vedelat amfetamiini hankida. Kulleriks, kes vedela amfetamiini Vene Föderatsioonis asuvast peidikust ära võtaks ja üle riigipiiri Eesti Vabariiki toimetaks, palgati Sergei Nikiforov (28).

Tunamullu märtsist novembrini omandasid süüdistatavad Venemaalt ebaseaduslikult kokku ligikaudu 22 kilogrammi vedelat amfetamiini, millest ühes Narva garaažis valmistati korduvalt pulbrilist amfetamiini, mida omakorda edasimüügiks lahjendati ballastainega.

Meeste narkoäri siiski nurjus, kuna korrakaitsjad said nende tegevusele jälile ning läbiotsimisel saadi meestelt kätte ligikaudu neli kilogrammi edasimüügi eesmärgil lahjendatud amfetamiinsulfaati, mille keskmine hulgihind illegaalsel tänavamüügil oleks olnud vähemalt 15 600 eurot.

Mullu detsembris mõistis Viru maakohus mehed narkoäris süüdi. Rakhmanov sai 10-aastase, Blagihh aga üheksa-aastase vangistuse. Kergemalt pääses Nikiforov, kellel tuleb kanda viieaastane tingimisi vangistus sama pika katseajaga.

Konfiskeerimise asendamise korras on Ramiz Rakhmanovilt mõistetud riigituludesse välja 8436,17 eurot, Aleksei Blagihhilt 64 545 eurot, Sergei Nikiforovilt 3036,22 eurot, kuna need summad olid süüdistatavad ära tarvitanud. Samuti on Blagihhilt konfiskeeritud tahvelarvuti ja sõiduauto. Menetluskulude katteks peab Rakhmanov tasuma kokku 3285 eurot, Blagihh 3277 eurot, Nikiforov 4108 eurot.

Hiljem jäi meeste süüdimõistmine jõusse ka teise astme kohtus ning kuna riigikohus ei võtnud esmaspäeval kaitsjate kassatsioonkaebusi menetlusse, siis jõustus kohtualuste süüdimõistmine lõplikult.

Uurimist viis läbi keskkriminaalpolitsei riigiprokuratuuri juhtimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles