Tallinna kiirabi rattapatrull lõpetas hooaja

Georgi Beltadze
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabi rattapatrull.
Kiirabi rattapatrull. Foto: Peeter Langovits

Seoses hooaja lõppemisega tõmbas kiirabi rattapartull otsad kokku ja tegi kokkuvõtteid tänavusuvisest tööst.  

Tallinna kiirabi peaarsti Raul Adlase sõnul sai rattapatrull seoses viletsate suveilmadega suhteliselt vähe väljas olla, kogu suve kohta sõideti rattaga ringi vaid 61 päeva. Vaatamata sellele jätkus tööd ja abivajajaid, teatas Raepress.

Neil päevadel osutati abi kokku 95 patsiendile, neist oli välismaalasi 18.

Kõige rohkem, 28 korral, anti abi alkoholijoobes isikutele, 23 korral tegeleti traumadega, kolmel korral oli tegu uimastite üledoosiga. Krambipatsiente oli viis, erinevate valudega juhtumeid oli  seitse, 18 inimest said abi lühiajalise teadvusekaotuse ja päikesepiste puhul, kahel olid ärevushäired ning üheksal juhul oli tegu muude (ninaverejooks, marrastused ja muude) olukordadega.

Haiglasse viimiseks kutsuti brigaad järele 43 korral, politseile teatati üheksal juhul.

Kruiisilaevadel anti reanimatsiooniabi kaks korda. Ka sellel aastal oli rattapatrull väga kiire, osaledes mitme raske patsiendi abistamises enne kiirabiauto kohalesaabumist.

Rattapatrulli  käivitas Tallinna kiirabi jõudmaks abivajajani Tallinna vanalinnas ja muude raskesti ligipääsetavates kohtades võimalikult kiiresti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles