Valmis Miinisadama piirkonna detailplaneering

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miinisadama pääsla.
Miinisadama pääsla. Foto: Toomas Huik

Tallinna linnavalitsus võtab homsel istungil vastu Miinisadama ja lähiala detailplaneeringu.

Põhja-Tallinnas asuva 11,65 hektari suuruse maa-ala detailplaneering loob võimaluse riigikaitsemaa sihtotstarbega krundile kuni kahekümne maksimaalselt viie maapealse ja ühe maa-aluse korrusega kaitseväehoone ehitamiseks, laiendamiseks või rekonstrueerimiseks, teatas linnavalitsuse pressiteenistus.

Detailplaneeringuga kavandatakse suletud Miinisadama alale kaasaegne kaitseväe linnak. Mereväebaasis luuakse uued töökohad, paremad olmetingimused ja ruumipinda tegevuse laiendamiseks. Planeeritaval alal säilitatakse kõik väärtuslikud hooned, sealhulgas kolm muinsuskaitsealust hoonet - Miinisadama katlamaja koos korstnaga, aku- ja torpeedokoda ning ladu – ning rekonstrueeritakse ka sadamakai. Amortiseerunud ja linnapilti sobimatute hoonete asemele on kavandatud uued kuni neljakorruselised hooned.

Kavandatava hoonestuse planeerimisel on arvestatud, et väärtuslik ja oluline kõrghaljastus säiliks maksimaalselt ning planeeritud ja olemasolevate hoonete vahel valitseks loogiline sümmeetria.

Planeeringuala paikneb Tööstuse tänava ääres ning piirneb läänest Hundipea sadamaga, põhjast Tallinna lahega, lõunast raudtee ja idast Peetri sadamaga. Planeeritaval maa-alal asub riigikaitsemaa sihtotstarbega Tööstuse tn 54a kinnistu. Planeeringualale jäävad ka kaks

Detailplaneeringu algatamist taotles kaitseministeerium. Detailplaneeringu koostamine algatati linnavalitsuse 6. novembri 2013 korraldusega. Detailplaneeringu koostas OÜ Artes Terrae.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles