Tallinn ja Päästeliit sõlmisid koostööleppe

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kommunaalameti juhataja Ain Valdmann.
Kommunaalameti juhataja Ain Valdmann. Foto: Liis Treimann

Tallinnas toimunud rahvusvahelisel kriisireguleerimisealasel konverentsil allkirjastasid kommunaalameti juhataja Ain Valdmann ja Päästeliidu juhatuse esimees Kaido Taberland koostööleppe, mille eesmärk on tagada vabatahtlike päästjate ja vabatahtlike merepäästjate laiahaardelisem kaasamine Tallinnas.

Valdmanni sõnul on Päästeliidus üle 2000 vabatahtliku päästja, kes on valmis inimestele kõikvõimalikese õnnetustes appi tõttama, alates ulatuslikust merereostusest kuni reaalsete inimelusid päästvate päästeoperatsioonideni. «Nii Tallinna kui Päästeliidu ühine eesmärk on veelgi  tugevdada poolte koostööd vabatahtliku pääste ja vabatahtliku merepääste arenguks,» ütles Valdmann linnavalitsuse pressiteenistuse vahendusel.

Päästeliit on Eesti vabatahtlike päästeala organisatsioonide ühendus mis  esindab kõiki Eestis tegutsevaid vabatahtlikult päästealal tegutsevaid ja tegutseda tahtvaid ühinguid, sõltumata nende erialast ning asukohast. Päästeliidul on 97 juriidilist liiget, kes haldavad 103 päästekomandot ja 29 merepäästekomandot.

6.-8.septembrini 2015 toimus Tallinnas X rahvusvaheline kriisireguleerimisalane konverents «Kriisireguleerimise juhtimine 21. sajandil. Veeteede ohutuse ja turvalisuse tagamiseks ning võimalike keskkonnariskide vältimiseks ennetavate ja tagajärgi leevendavate meetmete kavandamine». Konverentsil osalesid  koos Tallinnaga kümme linna üheksast riigist. Teistest riikidest osalesid Viini, Moskva, Riia, Ljubljana, Berliini, Düsseldorfi, Praha, Tel Avivi ja Odessa esindajad. Eestist lisaks veel Narva, Pärnu ja Kohtla-Järve kriisireguleerimise valdkonna eest vastutajad. Riigiasutustest osalesid konverentsil siseministeeriumi, politsei- ja piirivalveameti ning päästeameti, häirekeskuse, veeteede ameti, Päästeliidu, Kaitseliidu Tallinna maleva ja MTÜ Vabatahtliku Reservpäästerühma esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles