Kaitsjad peavad süüdistusi ähmasteks

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtuprotsess Assar Pauluse jõugu üle. Kohtusaali viimases reas istuvad süüdistatavad (vasakult) Assar Paulus (vaatab maha), Ats Pärnaste, German Svetšnikov, Erik Meier, Virgo Raudsepp, Taago Vool, Peep Havik, Sivart Saarmann ja Andres Vaik. Pildil pole näha Gennadi Starodubtsevit.
Kohtuprotsess Assar Pauluse jõugu üle. Kohtusaali viimases reas istuvad süüdistatavad (vasakult) Assar Paulus (vaatab maha), Ats Pärnaste, German Svetšnikov, Erik Meier, Virgo Raudsepp, Taago Vool, Peep Havik, Sivart Saarmann ja Andres Vaik. Pildil pole näha Gennadi Starodubtsevit. Foto: Sander Ilvest

Juunis pooleli jäänud Assar Pauluse jõugu istung läks eile Harju maakohtus edasi nii, nagu poleks vahepeal pea kahekuulist pausi olnud – need kaitsjad, kes kevadhooajal oma kõnet pidada ei jõudnud, kritiseerisid nüüd prokuratuuri ja tembeldasid süüdistused umbmäärasteks ja abstraktseteks.

«Kuidas on võimalik ümber lükata fakte süüdistuses, kui neid ei ole?» küsis näiteks Peeter Kure advokaat Anne Tammer.

Lisaks jõuku kuulumisele süüdistatakse Kurge ka maksupettuses (süüdistuste kohaselt osteti Tartumaal talumeestelt mustalt vilja kokku ja müüdi edasi. Teeniti ligi 100 000 eurot, mis jäi riigil saamata ja millest osa liikus jõugu ühiskassasse – toim). Tema otsene ülemus on süüdistuse järgi Lõuna-Eesti jõugu juht Andres Vaik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles