Stroomi reoveekollektor saab korda alles järgmiseks kevadeks

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stroomi rannast Haaberstisse viiv kergliiklustee on pinnase vajumise tõttu juba aasta aega suletud. Vahepeal hakkas vajuma ka kõrvalasuva parkla pinnas.
Stroomi rannast Haaberstisse viiv kergliiklustee on pinnase vajumise tõttu juba aasta aega suletud. Vahepeal hakkas vajuma ka kõrvalasuva parkla pinnas. Foto: Jaanus Lensment

Möödunud sügisel avastatud Stroomi reoveekollektori leke likvideeritakse lõplikult alles järgmiseks kevadeks.

Umbes aasta eest hakkas Stroomi rannast Haabersti poole suunduv kergliiklustee nii hullusti vajuma, et tee tuli sulgeda. Selgus, et vajumise põhjustas tee all kaheksa meetri sügavusel maa sees asuv heitveekollektor, mille torud olid ära vajunud, nii et heitveed hakkasid pinnast ära uhtuma.

Aia tagant paistev nõgu kergliiklusteel tekkis sinna pinnase vajumise tõttu.
Aia tagant paistev nõgu kergliiklusteel tekkis sinna pinnase vajumise tõttu. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES/

Tihase kollektori nime kandev rajatis on 2,4-meetrise läbimõõduga reoveekollektor, mis on rajatud 1989. aastal. «See asub Lahepea tänaval ning teenindab Mustamäe ja Kristiine linnaosasid. Eelmise aasta 10. oktoobril märkas Tallinna Vesi, et kollektorit kattev pinnas on vajunud. Vajumine jätkus ja kokku kutsuti Tallinna kriisireguleerimise komisjon. Olukorraga käis kohapeal tutvumas ka linnapea Edgar Savisaar. Toona lubas Tallinna Vesi, et likvideerib vajumise üsna kiiresti,» meenutas Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf.

Ettevõte tegigi  vastavad uuringud ning nende tulemustele tuginedes öeldi, et mingit erilist ohtu ei ole ja avariiohtlikke kohti tunnelkollektoris ei tuvastatud. Ehituse peatöövõtjaks sai ehitusfirma Lemmikäinen, mis alustas seal töödega. «Käesoleva aasta augustis tuvastati töömaal uuesti maapinna vajumine, mille põhjused on teadmata. Praegu jätkub vajumine tempoga umbes üks millimeeter päevas,» rääkis Klandorf.

Foto: Tallinna linnavalitsus

Tänasel linnavalitsuse istungil osales Tallinna Vee juhatuse esimees Karl Heino Brookes, kes kinnitas linnaisadele, et praegu ei olevat ohtu, et kollektor võib sisse variseda.

Küll aga on uue vajumise tõttu pikenenud remonditööde lõpptähtaeg. «Praegust olukorda arvestades saab loota, et lõplikult likvideeritakse see avarii alles 2016. aasta kevadeks,» arvas Klandorf ning lubas, et linn hoiab ohtlikul objektil silma peal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles