Eesti vallutus Jordaanias saab märgi maha

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jordaania energia- ja maavarade ministeeriumi peasekretär Ghaleb M. Maabreh on kindel, et esimese põlevkivielektrijaama ehitus algab.
Jordaania energia- ja maavarade ministeeriumi peasekretär Ghaleb M. Maabreh on kindel, et esimese põlevkivielektrijaama ehitus algab. Foto: Anneli Ammas

Üheksa aastat kestnud Eesti ja Jordaania suurprojekt põlevkivi kaevandamiseks ning elektrienergia ja põlevkiviõli tootmiseks on esimese kahe osas jõudmas lõpusirgele.

Eilsel riigikogu delegatsiooni kohtumisel kinnitas Jordaania energia- ja maavarade ministeeriumi peasekretär Ghaleb M. Maabreh, et 99-protsendilise kindlusega algab elektrijaama ehitus juba tuleval aastal.

Hiljemalt kolme aasta pärast võib seni peamiselt teistest riikidest energiat ja selleks vajalikku toorainet ostnud Jordaania oma maavarast põlevkivist esimest korda elektrit toota.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles