Eestil suur võimalus edasi saada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti korvpallikoondis koos EMi maskoti Frenkiega.
Eesti korvpallikoondis koos EMi maskoti Frenkiega. Foto: Tairo Lutter

Eesti korvpallikoondise lootused pääseda EM-finaalturniiri D-alagrupist edasi kasvasid eile märgatavalt. Kell 21.30 alanud mäng Leeduga polnud Postimehe trükkiminekuks veel lõppenud, aga päeva varasemate kohtumiste tulemused on meile nii soodsad, et tänane võit Läti üle tagaks Eestile igal juhul pääsme Prantsusmaal Lille'is peetavasse play-off'i.

Esmalt oli Tšehhi 66:64 üle Belgiast ja siis kaotas Läti kodupubliku meelehärmiks Ukrainale 74:75. Tšehhil on enne viimast vooru kolm võitu ja üks kaotus – nemad on kindlalt edasi. Lehe trükkimineku ajaks võisid kõik teised veel nii edasi saada kui ka välja jääda. Koduses Riias mängiv Läti on nüüd igal juhul nigelas seisus – korralik turniiri algus jätaks nad kaotuse korral grupis kahe viimase hulka, Tšehhilt ja Belgialt suured «pakid saanud» Eestil tekkis aga järsku suurepärane võimalus end Prantsusmaale murda.

«Oleme turniiri esimestes mängudes saadud hea emotsiooni justkui kaotanud. Ukraina kaitse võimaldas meil väljast visata, aga samal ajal unustasime ise oma pikad mehed ära ja kaitses hakkasime improviseerima,» kommenteeris Läti peatreener Ainars Bagatskis juhtunut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles