Presidendi auto parkis Tallinna kesklinnas invakohal

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendi kantselei väidab, et riigipea auto peatus invakohal. Tallinna TV kinnitab, et sõiduk parkis seal.
Presidendi kantselei väidab, et riigipea auto peatus invakohal. Tallinna TV kinnitab, et sõiduk parkis seal. Foto: Tallinna TV

Tallinna TV võttegrupp jäädvustas täna selle, kuidas president Toomas Hendrik Ilvese auto parkis Tallinna kesklinnas Solarise keskuse juures invakohal.

Presidendi kantselei vastas Tallinna TV päringule, et presidendi auto olevat parkinud eemal, aga kui president lahkus Solarises toimunud ürituselt, siis tema auto olevat peatunud presidendi sisseistumise ajaks invakohal.

«Turvakaamera salvestusest selgub siiski, et presidendi auto ei liikunud invaparkimiskohalt kogu aja jooksul, mil president ära oli,» kinnitas Tallinna TV reporter Üllar Luup.

«Täna hommikul seisid riigipea ametisõiduk ja saateauto Tallinnas selleks sobimatus kohas.  Politsei vabandab Vabariigi Presidendi ja kõigi juhtunust häiritud inimeste ees,» teatas politsei pressiesindaja Tuuli Härson.

Liiklusseadus defineerib peatumist ja parkimist alljärgnevalt:

Peatumine on sõiduki ettekavatsetud seismajätmine sõitjate peale- või mahamineku või veose laadimise ajaks.

Parkimine on sõiduki ettekavatsetud seismajätmine kauemaks, kui seda on vaja sõitjate peale- või mahaminekuks või veose laadimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles