Kohvri resolutsioonini jõuti hõlpsalt

Evelyn Kaldoja
, välistoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eston Kohver
Eston Kohver Foto: Reuters / Scanpix

Tunne Kelam konservatiivide, Kaja Kallas liberaalide ja Indrek Tarand roheliste fraktsiooni nimel aitasid kokku leppida ja eilsel täiskogu hääletusel ka vastu võtta europarlamendi resolutsiooni, millega hurjutati Venemaad Eston Kohvri ning ukrainlaste Oleg Sentsovi ja Oleksandr Koltšenko röövimise pärast ja nõuti nii nende kolme kui ka piloot Nadežda Savtšenko vabastamist.

Eesti saadikud algatasid esialgu ennekõike Kohvri probleemile pühendatud resolutsiooni suhteliselt ühel ajal oma saadikurühmades. Et Kelami Euroopa Rahvaerakonna (EPP) fraktsioon esitas ettepaneku esimesena, sai tema endale au kõnelusi juhtida. Nii tema kui ka Kallas ja Tarand kinnitasid eile Postimehele, et suurt vaidlust ka polnud.

«Üldiselt pole ma ammu näinud nii libedalt kulgevat redaktsioonikoosolekut, kui meil siin teisipäeval oli,» lausus Tarand.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles