Vene meedia andmetel on Eston Kohver Pihkvast ära viidud

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eston Kohver
Eston Kohver Foto: Liis Treimann

Vene meedia andmetel on Pihkva oblastikohtus 15 aastaks vangi mõistetud kaitsepolitseinik Eston Kohver Pihkva eeluurimisvanglast minema toimetatud.

Uudisteagentuuri Pskovskoje Agentstvo Informatsii andmetel toimetati Kohver 4. septembril Pihkvast Moskvasse.

Eesti konsul kohtus Eston Kohvriga viimati 1. septembril ja siis andis konsul sisse taotluse järgmiseks kohtumiseks. Ametlikku vastust ta seni saanud ei ole.

Venemaa karistusameti pressiesindaja ütles esmaspäeval BNSile, et Kohvri vangistuskoha määramiseks on aega kümme päeva alates kohtuotsuse jõustumisest. Kui arvestada, et Kohvri karistusotsus jõustus 4. septembril, siis peaks tema vangistuskoht selguma hiljemalt 14. septembriks.

Venemaalt tulnud tundmatud isikud võtsid mullu 5. septembril Lõuna-Eestis kinni teenistuskohuseid täitnud kaitsepolitsei ametniku Eston Kohvri ja viisid ta endaga üle piiri Venemaale. Vahejuhtum leidis aset Luhamaa piiripunkti läheduses Võrumaal Meremäel.

Vene võimude väitel pidasid nad Kohvri kinni Venemaa territooriumil Pihkva oblastis.

Kohvrit hoiti esialgu Moskva Lefortovo vanglas, suve hakul toodi ta Pihkvasse, kus tema üle peeti kohut. Pihkva oblastikohus mõistis Kohvri 19. augustil süüdi spionaažis, illegaalses piiriületuses, relva omamises ja selle salakaubaveos ning mõistis ta 15 aastaks vangi.

Eesti on seisukohal, et Kohvri röövimine ja tema üle peetud kohtuprotsess on algusest peale ebaseaduslik ning ta tuleb viivitamatult vabastada. Välisministeeriumi kinnitusel jätkab Eesti koos liitlaste ja partneritega rahvusvahelise surve hoidmist kuni Eston Kohver on vabastatud ja jõudnud tagasi koju oma pere juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles