Kaht Leedu kodanikku süüdistatakse Eestis mitmes autovarguses

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BMW X5. Foto on illustreeriv.
BMW X5. Foto on illustreeriv. Foto: BMW

Põhja ringkonnaprokuratuur esitas Leedu kodanikele Gediminasele ja Kestutisele süüdistuse kuulumises kuritegelikku ühendusse, mis tegeles Eestis kallima hinnaklaasi sõiduautode varastamisega.

Uurimisandmeil varastas Leedust pärit kuritegelik ühendus alates eelmise aasta kevadest kuni tänavu kevadeni Tallinnast, Tartust ja Pärnust kokku vähemalt 13 BMW-d ja üritas varastada veel üht sama marki sõiduautot, mille hinnad jäid vahemikku 15 000 kuni 35 000 eurot, teatas prokuratuuri pressiesindaja.

Kestutisele (39) on esitatud süüdistus nelja ja Gediminasele (39) kahe auto varguses või varguse katses osalemises. Esimene vargus pandi toime mullu 28. novembri öösel või hommikul Tallinnas Haabersti linnaosas, kus ühe maja juurest varastati Kestutise osalusel kaks maasturit: BMW X5 ja BMW X6. Tänavu 11. märtsil üritasid aga Gediminas ja Kestutis varastada Haaberstist maasturit BMW X5, kuid tänu lisaturvasüsteemile see ei õnnestunud.

Samuti süüdistatakse Gediminast ja Kestutist selles, et nad varastasid tänavu 23. märtsi öösel Pärnust maasturi BMW X5. Politsei pidas mehed kahtlustatavatena kinni samal ööl Pärnumaal, autovaraste tabamiseks korraldatud pikaajalise operatsiooni käigus. Varastatud maasturi roolis olnud Gediminas saadi kätte pärast tagaajamist, kus politsei kasutas ka teesulgu ja teenistuskoera. Kestutis peeti kinni varastatud autost eespool liikunud saateautos.

Põhja ringkonnaprokuröri Deniss Medvedevi sõnul oli Kestutise ülesanne süüdistuse kohaselt Eestis varguste korraldamine ja varastatud autode Leetu toimetamine. «Kestutist süüdistatakse selles, et ta tungis autodesse ja programmeeris kaasa võetud võtme eritehnika abil nii, et sellega oli võimalik varastatav auto käivitada. Seejärel sõitis ta varastatud autoga Leedu poole või juhtis saateautot, mis liikus varastatud auto läheduses. Gediminase ülesandeks oli varastatud auto Leetu viimine ja muude Kestutise korralduste täitmine,» selgitas prokurör.

Hiljuti peeti Eesti võimude taotlusel Leedus kinni ka Vytautas (46), keda kahtlustatakse kuue BMW varguses osalemises. Vytautas toodi eelmisel nädalal Eestisse ja tema osas eeluurimine veel jätkub.

Autovarguste kohtueelset uurimist viib läbi Põhja prefektuuri raskete kuritegude talituse varavastaste kuritegude teenistus ja menetlust juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles