Fotod: esmaspäeval muutub liikluskorraldus Põhja puiestee ristmikul

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kalaranna tänava liiklusele avamine muudab oluliselt liikluskorraldust Põhja puiestee ristmiku piirkonnas. Ristmikule on rajatud uus valgusfooride süsteem. Liiklus Põhja puiestee lõigul Kalasadama tänava ristmikust kuni Pika tänava pikenduse ristmikuni muudetakse alates esmaspäevast kahesuunaliseks.

Kui sõita Kalaranna tänavalt Põhja puiesteeni, siis alates esmaspäevast võib kahe tänava ristmikul pöörata nii paremale Soo tänava poole kui ka vasakule Mere puiestee ja sadama suunas.

Paremale, Soo tänava suunas pöörates on liiklus Põhja puiesteel ühesuunaline ja kaherealine nagu varemgi. Üks sõidurida läheb Soo tänavale ja teine pöörab vasakule Niine tänava suunas.

«Nagu juba öeldud, saab Kalasadama tänavalt pöörata ka vasakule. Selleks, et see võimalik oleks, muudeti Põhja puiestee lõik Kalasadama tänava ristmikust kuni Pika tänava pikenduse ristmikuni kahesuunaliseks,» selgitas Tallinna transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Talvo Rüütelmaa. «Edasi tuleb pöörata Põhja puiesteelt paremale Pika tänava pikendusele ja sealt kohe enne trammiteed vasakule Mere puiesteele.»

Põhja pst, Kalasadama tn ja Pika tänava pikenduse piirkonnas on erilist tähelepanu pööratud jalakäijate ohutuse tagamisel ning jalakäijatele on rajatud fooriga ülekäigurajad peamistes liikumissuundades.

Reedel uus lahendus veel liiklusele ei olnud avatud, ent oli märgata vähemasti üht autojuhti, kes soovis teha ristmikult vasakpööret. Seda sooritades märkas ta aga keelumärki ning oli sunnitud liiklusreegleid rikkudes üle pideva joone Soo tänava poole tagasi pöörama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles