Kaldalu viidi lipu põletamise lubaduse pärast politseisse

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Meelis Kaldalu viidi USA saatkonna ees toimunud meeleavalduselt politseisse, sest ta oli lubanud süüdata Ühendriikide lipu ning keeldus oma plaanist loobumast.

Kaldalu kutsus täna kõiki meeleavaldusele Kentmanni tänavale Ameerika Ühendriikide saatkonna ette, et meenutada 14 aasta möödumist USA terrorirünnakutest.

«On väga raske loota eneseparandust satanistlikust esoteerikast läbi imbunud võimupüramiidi tipust, kuid midagi ette võtta siiski tuleb. Seetõttu kutsume teid kõiki koos meiega täna kell 14:45 - kui möödub täpselt 14 aastat sellest saatuslikust veretöö avapaugust New Yorgis - Tallinnasse, Kentmanni tänaval asuva USA saatkonna ette, et asetada nende valveputka esisele mälestuseks lilled miljonite hukkunud «terrorivastase sõja»

ohvritele, ning samuti süüdata mälestuseks USA lipp,» kirjutas Kaldalu ajakirjandusele saadetud e-kirjas.

Põhja prefektuuri pressiesindaja Uku Tampere sõnul jõudis teade Kaldalu kavatsusest ka politseisse. «Selline üleskutse ja ähvardus on käsitletav ähvardusena kuritegu toime panna, sest ükskõik millise riigi lipu rüvetamine või teotamine on kuritegu,» selgitas Tampere.

Nii läkski politseipatrull Kentmanni tänavale ja tegi Kaldalule ettepaneku lipu põletamise kavatsusest loobuda. «Kuna ta oma plaanist ei loobunud ja politseil ei tekkinud kindlust, et ta jätab selle kuriteo toime panemata, siis peeti ta õigusrikkumise ennetamiseks kinni. Korrakaitseseadus näeb sellise võimaluse ette ja seda politsei ka kasutas,» rääkis Tampere.

Kaldalu toimetati Kesklinna politseijaoskonda ja praeguseks peaks ta olema vabastatud.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles