Tallinna Ülikool lihtsustab vastuvõtukorda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Ülikool.
Tallinna Ülikool. Foto: Arno Saar / Õhtuleht

Tallinna Ülikooli senat arutab võimalusi muuta vastuvõtutingimusi, lihtsustades tublimate gümnaasiumilõpetajate sisseastumist.

TLÜ akadeemiline prorektor Priit Reiska sõnas, et muudatustega ei kavatseta vähendada ülikooli pääsemiseks esitatavaid akadeemilisi nõudmisi, küll aga soovitakse ülikooli astujate elu võimalikult lihtsaks teha.

Praegu on arutelu all olnud kaks suuremat muudatust.

Esimese järgi saaksid kõige tublimad gümnaasiumilõpetajad oma vabalt valitud erialale tasuta õppima asuda. «Tublimate hulka kuuluvad praeguse projekti järgi lõpetajad, kellel on kas kolme riigieksami (s.h emakeele kirjand) keskmine tulemus vähemalt 90 palli või need, kes on esindanud Eestit rahvusvahelistel aineolümpiaadidel või kes on saanud üleriigilistel lõpuklasside aineolümpiaadidel 1. - 6. koha,» sõnas Reiska. Lisaks antakse neile võimalus aasta jooksul oma valitud eriala vahetada.

Sellise muudatuse eesmärk on tuua ülikooli õppima need võimekad noored, kes riigieelarveliste kohtade puudusel asuksid õppima mõnes teises, näiteks välisülikoolis. «Samuti on eesmärgiks lihtsustada väga tublide gümnaasiumilõpetajate sisseastumist ning anda neile senisest enam vabadust erialavalikul,» lausus prorektor.

Tingimuslik vastuvõtt

Teise muudatusena kaalutakse tingimuslikku vastuvõttu mõnedes valdkondades. «Erinevus praeguse süsteemiga seisneb selles, et kandidaat saab juba varakevadel esitada avalduse ülikooli sisseastumiseks. Vastavate katsete või eksami edukal sooritamisel võetakse ta ülikooli vastu mingitel tingimustel - näiteks emakeele kirjandi kirjutamisel vähemalt 70 pallile,» tõi Reiska välja.

See muudatus puudutab tema sõnul esialgu vaid mõnda valdkonda. «Meie eesmärk on hajutada gümnaasiumilõpetaja koormust ja anda talle võimalikult varakult tagasisidet selle kohta, kas ta saaks oma õpinguid Tallinna Ülikoolis jätkata,» ütles Reiska.

Tallinna Ülikooli senat teeb uute vastuvõtutingimuste kohta otsuse 1. novembri istungil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles