Transpordiamet: teeme parkimise Tallinnas võimalikult mugavaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkimisautomaat Belgias.
Parkimisautomaat Belgias. Foto: Now! Innovations

Tallinna transpordiameti juristi Talvo Rüütelmaa sõnul kirjutati eile väljakuulutatud tasulise parkimise korraldaja leidmise hankesse kaardimakse nõue sisse eeskätt sellepärast, et inimestel oleks rohkem võimalusi parkimise eest tasumiseks ning nad saaksid seda teha mugavalt.

Rüütelmaa sõnul käisid transpordiameti ametnikud mitmes Euroopa linnas uurimas, kuidas seal parkimisautomaadid töötavad. Kaardimakse võimalus on tema sõnul näiteks Amsterdamis, Brüsselis ja Stockholmis. Tallinnas saab pangakaardiga parkimise eest tasuda lennujaamas ning mitmes kesklinna parkimismajas.

Rüütelmaa hinnangul on enamus praeguseid makseautomaate Tallinna tasulise parkimise alal juba oma aja ära elanud ning elule jalgu jäänud. Seega peaks riigihanke võitja põhimõtteliselt uued automaadid paigaldama.

Hanke tingimuste järgi peab tulevane parkimise korraldaja tagama tasulise parkimise alal ja selle vahetus läheduses 160 parkimispiletite müügikohta, nendest 45 automaati. Rüütelmaa sõnul on praegu linnas automaate vähem, kui transpordiamet nõuab. Seega peab hankel osaleja rentima või soetama just 45 automaati.

«Eesmärk on teha inimestele parkimise eest tasumine praegusest kättesaadavamaks ja mugavamaks,» ütles Rüütelmaa. «Sel eesmärgil nõuame ka kaardimakse võimalust automaatides.»

Rüütelmaa mainis, et transpordiamet saatis hanketeate ka Euroopla Liidu ametlike väljaannete talitusele, et seda ka väljaspool Eestis levitataks. Mida rohkem pakkumisi tuleb, seda parema tegija saab nende hulgast välja valida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles