Tallinn plaanib kevadeks jalgrataste laenutuspunkte

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgratturid Pirita tee äärsel kergliiklusteel.
Jalgratturid Pirita tee äärsel kergliiklusteel. Foto: Mihkel Maripuu

Linnavalitsus kiidab täna heaks volikogu otsuse eelnõu, mis annab linnavalitsusele ülesande kaardistada tuleva aasta 1. jaanuariks 2011 jalgrattalaenutuspunktide vajalikkus linnas ning luua läbi nende uusi sotsiaalseid töökohti töö kaotanud inimestele.


«Aastatel 2008-2010 on kergliiklusteede ehitamiseks linna eelarvest eraldatud igal aastal investeeringuid 24-26 miljonit krooni. Sama suurte investeeringute jätkamisel on lähiaastatel võimalik välja ehitada kergliiklusteede võrk, mis võimaldab linna asumite vahel turvaliselt liigelda,» tõdetakse eelnõu seletuskirjas.

Linnavalitsuse kinnitusel viib kommunaalamet jalgrattalaenutuspunktide kaardistamise linnaosades läbi 2011. aasta 1. jaanuariks, et selgitada välja laenutuspunktide arv ja perspektiivsed asukohad. Laenutuspunktidesse luuakse võimalusel sotsiaalsed töökohad töö kaotanud inimestele, kes tegeleksid peamiselt jalgrataste laenutamise ja remondiga.

«Rahaliste vahendite olemasolul ning sobivate ruumide leidmisel linnaosades on võimalik jalgrattalaenutuspunktid avada 2011. aasta mais,» lubab seletuskiri.

Laenutuspunktide rajamiseks vajaliku jalgrattapargi loomisel tahetakse ühe võimalusena kasutada politsei poolt leitud jalgrattaid, mille omanikke ei ole olnud võimalik kindlaks teha ning mis antakse kohalikule omavalitsusele üle avalikuks kasutamiseks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles