Kohtumine Rõivasega ajakavasse ei mahtunud

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas.
Taavi Rõivas. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Täna pidid Saksamaa pealinnas Berliinis kohtuma Eesti peaminister Taavi Rõivas ja Saksamaa liidukantsler Angela Merkel, kuid paraku sinnani ei jõutud. 

«Vastus on väga lihtne. Taavi Rõivas oli kutsutud Saksa valitsuse väljasõiduistungile, aga kantsler Merkel jättis väljasõiduistungi ära seoses erakordse olukorraga, mis Saksamaal seoses pagulastetulvaga on kujunenud,» sõnas Postimehele Eesti suursaadik Saksamaal Kaja Tael.

«Küsimus oli lihtsalt selles, et see ei mahtunud kantsler Merkeli ega ka muidugi teiste ministrite ajakavasse, sest praegu on väga palju siseriiklikke nõupidamisi ja kriisinõupidamisi vaja läbi viia,» selgitas Tael.

Tael kinnitas, et kohtumine tulevikus kindlasti toimub. «See on täiesti ametlik seisukoht: see kohtumine on edasi lükatud, mitte lõplikult ära jäetud,» ütles Tael ja lisas, et muidugi kujuneb selle ajaline kokkuleppimine üsna keeruliseks. Millal kohtumine täpsemalt võiks toimuda, seda Tael eile öelda ei osanud.

«Aga Saksa Kanzleramtist  on mulle öeldud, et niipea kui võimalik,» ütles Tael. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles