Savisaar ei selgitanud volikogule oma laenu tagamaid

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnapea Edgar Savisaar jättis vastamata volikogus esitatud arupärimisele selle kohta, kes on talle kaks miljonit krooni laenanud salapärane eraisik.


Reformierakondlasest linnavolinik Martin Kukk esitas Savisaarele arupärimise, kus küsib kõigepealt seda, millal jõuab volikogu ette Tallinna tuleva aasta eelarve detailne variant. Sellele küsimusele andis linnapea vastuse, mis ei sisalda ühtegi kuupäeva.

Järgmisele kahele küsimusele jättis Savisaar aga vastamata. «Kes on avalikkusele tundmatu eraisik välismaalt, kellelt laenasite vahendeid, märkimata neid majanduslike huvide deklaratsiooni? Kas peate võimalikuks jätkata linnapeana, kui olete jäänud süüdi väärteomenetluses korruptsioonivastase seaduse rikkumise eest?» küsis volinik oma arupärimises linnapealt.

Kukk soovis arupärimisele kirjalikku vastust. Kuigi vastamise tähtaeg oli 21. oktoober, on Savisaare vastuse kuupäevaks märgitud 26. oktoober ning tema laenust ja väärteomenetlusest pole seal sõnagi.

Savisaare vastu alustati oktoobri algul väärteomenetlus, mis päädis 9000 krooni suuruse trahviga selle eest, et ta oli jätnud majanduslike huvide deklaratsiooni kirja panemata enam kui kahe miljoni krooni suuruse laenu, mille ta võttis ühelt eraisikult.

Savisaar vabandas avalikkuse ees ja põhjendas eksimust psühholoogiliselt raske perioodiga isiklikus elus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles