Välis-eesti lapsed alustavad Üleilmakoolis e-õpinguid

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Täna alustab kolmandat õppeaastat välis-eesti lastele mõeldud Üleilmakool, kus tänavu on õpilasi 115 ja nad on pärit 20 riigist.

E-koolis on 6.-9. klassi õpilastel võimalik õppida eesti keelt ja kirjandust, Eesti ajalugu, Eesti geograafiat ja matemaatikat kokku 12 erineval kursusel, teatas haridusministeerium.

Kõige rohkem on õpilasi Soomest ja Saksamaalt, aga ka näiteks USA-st, Venemaalt, Austraaliast ja Etioopiast. Kõige enam soovitakse õppida eesti keelt ja kirjandust. Osa lapsi õpib mitut ainet, eriti just need 9. klassi õpilased, kes plaanivad gümnaasiumihariduse omandada Eestis.

Õppetöö toimub Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutuse (HITSA) moodle`i keskkonnas. Õpetajad on Helja Kirber, Piret Rannast, Riina Voltri, Sirje Sild ja Kaari Rodima.

Lausanne’i ülikoolis töötava lapsevanema Katrin Männiku sõnul on tema pojal, kes esimesed viis aastat õppis Eestis, olnud koolist kasu nii keeleõppe seisukohast kui psühholoogiliselt. Osalemine tuttavlikus Eesti koolis, kust laps on saanud tunnustavat tagasisidet, on aidanud tal kohaneda ka uue koolisüsteemi ja võõras keeles õppimisega.

Kursused on vajalikud väljaspool Eestit elavate laste eesti keele oskuse säilitamiseks, samuti on need toeks Eestisse tagasipöördumisel. Hea emakeeleoskus annab välismaal üles kasvavale lapsele lisaväärtuse, võimaldades tal mingil eluetapil Eestisse tagasi pöörduda või siis välismaal elades oma tööelu mingil moel Eestiga siduda.

Üleilmakooli tegevust korraldab Eestikeelse Hariduse Selts ning toetab haridus- ja teadusministeerium Rahvuskaaslaste programmi kaudu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles