Mikserist sai väliskomisjoni esimees

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser
Sven Mikser Foto: Tairo Lutter / Postimees

Varasemast kaitseministrist Sven Mikserist sai riigikogu väliskomisjoni esimees ja senine ettevõtlusminister Urve Palo asus majanduskomisjoni.

Riigikogu juhatus registreeris Siim Valmar Kiisleri Isamaa Liidu ja Res Publica fraktsiooni liikmeks ning Sven Mikseri ja Urve Palo Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni liikmeteks. 

Kiisler asus rahanduskomisjoni, Mikser väliskomisjoni ja Palo majanduskomisjoni. Sots Mihkel Raud läks seetõttu majanduskomisjonist kultuurikomisjoni.

Riigikogu väliskomisjon valis Mikseri uueks esimeheks ja aseesimeheks Enn Eesmaa. Komisjoni senine esimees Hannes Hanso nimetati eile kaitseministriks.

Väliskomisjon on riigikogu alatine komisjon, mis osaleb Eesti välispoliitika kujundamisel ja välissuhtlemise põhimõtete väljatöötamisel ning kontrollib valitsuse välispoliitilist tegevust.

Riigikogus on 11 alatist ja kolm erikomisjoni.

Lisaks uutele ministritele andis eile parlamendi esimese sügisese istungi alguses riigikogu liikme ametivande Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Siim Kiisler, kes pääses parlamenti Tallinna Tehnikaülikooli rektoriks saanud Jaak Aaviksoo asemel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles