Pirita disc-golfi rada kolitakse Maarjamäele

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Discgolf. Foto illustratiivne.
Discgolf. Foto illustratiivne. Foto: Ants Liigus

Täna eraldas Tallinna linnavalitsus reservfondist 11400 eurot, et kaks aastat tagasi Pirita Kloostrimetsa rajatud discgolfi väljaku saaks ümber kolida, sest loodusele tekitas mängimine kahju.

Pirita linnaosavalitsus sai linnavalitsuse reservfondist disc-golfi raja ümberkolimiseks 11 400 eurot. Disc-golfi raja kolimiseks tuleb ala Maarjamäel niita, välja töötada raja paiknemine, kolida ümber disc-golfi korvid, rajada märgistus ja parklad.

Pirita linnaosa vanem Tõnis Mölder ütles, et uus väljak on planeeritud Lasnamäe ja Pirita piirile, Purde ja Kase tänava vahelisele alale. «Seal ei ole maa-ala muuks aktiivselt kasutusel ja elamud jäävad mängualast kaugele,» põhjendas linnaosa vanem asukoha valikut. Varasema 18 korvi asemel mahub uude kohta üheksa korvi pluss harjutusala ja parkimiskohad rajatakse kokku ligi kahekümnele autole.

Mölderi sõnul ei tulnud uue koha leidmine kergelt, sest sobivaid maatükke on Pirital vähe ja muu seas tuleb vaadata ligipääsetavust, parkimist, mõju loodusele ja  lähedal elavatele inimestele. «Kahe aasta jooksul on disc-golf muutunud Pirital ülimalt populaarseks ja võimalust tasuta sportida värske õhu käes me kaotada siiski ei tahtnud,» rääkis ta. Uus väljak võiks Mölderi sõnul oodata mängijaid selle kuu lõpus või järgmise alguses.

Pirita linnaosavalitsuse poolt võetud hinnapakkumiste tulemusel on selgunud, et maa-ala niitmine, koristamine ja rohu utiliseerimine maksaks 3900 eurot ehk 1300 eurot hektar, korvide ülesvõtmine Kloostrimetsast ja uuesti paigaldamine Maarjamäele 4800 eurot, kahe parkla rajamine aadressile Kase tn 68b ja Jussikalda teele 2160 eurot ja raja märgistuse valmistamine 540 eurot.

Tallinna linna reservfondist raha eraldamise ja kasutamise kord» sätestab, et reservfondist on lubatud teha eraldisi erakorralisteks piirkondliku tähtsusega kuludeks, mida eelarve koostamise käigus ei olnud võimalik ette näha ja eelarvesse planeerida.

Keskkonnaamet, kes on Pirita jõeoru maastikukaitseala valitseja, pöördus Pirita linnaosavalitsuse poole palvega kaaluda alternatiivseid asupaikasid Kloostrimetsas asuvale disc-golfile, sest mängu harrastamisega on loodusele tekitatud kahju – mängu alal on hävinenud metsa alustaimestik ja disc-golfi kettaid vastu puud lennutades on kahjustatud puid.

Pirita disc-golf rajati 2013. aasta sügisel. Raja loomise idee tuli linnaosa elanikelt.

Foto: Nõmme LOV
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles