«Radar»: politsei kuulutas erootilistele massaažisalongidele sõja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viimaste kuude jooksul on politsei ja prokuratuur asunud sõtta Tallinna tänavatel erootilist massaaži pakkuvate salongidega. Seadusesilmade sõnul on asi konkreetne – erootilist massaaži teenust pakkuvad salongid on automaatselt bordellid ning sealsed massöörid prostituudid.

«Kui massaaži liigi eesmärgiks on sugulise erutuse esile kutsumine või selle suurendamine, siis selline tegevus on kohtupraktika poolt käsitletav prostitutsioonina ja sellise tegevuse vahendamine kupeldamine,» kinnitab Põhja ringkonnaprokuratuuri vanemprokurör Leelet Kivioja.

Käesoleva aasta suvel mõisteti esimene massaažisalongi omanik ka kupeldamises ja kuritegelikku rühmitusse kuulumises süüdi. Selleks oli Virgin Clubi omanik Artem Porobanyuk, kes enda arvates pidas kolm aastat ausat äri.

«Ma arvasin, et kõik oli korras. Meil oli suur ametlik käive, maksime riigile päris palju makse. Töötukassa saatis meile töötajaid,» rääkis Porobanyuk «Radarile».

Töötukassa Tallinna ja Harjumaa juhataja Siim Sarapuu sõnul polnud nad teadlikud, et osaühingud (OÜ Tianmga ning OÜ Zanjular), kellele Virgin Club kuulus, tegelevad erootilise massaažiga. «Töökuulutused ei vastanud nende puhul ka sisule. Küll otsiti hostessidest alates kuni sushikokkadeni välja. Kohe, kui me nende tegevusest teada saime, tühistasime töökuulutused.»

Rohkem kui lihtsalt erootiline massaaž

Virgin Clubi puhul polnud siiski tegemist vaid erootilise massaaži teenusega. Nimelt kinnitavad telefonikõnede väljavõtted, et teenuse hulka kuulus ka kätega pakutav «happy end» ehk «õnnelik lõpp», mille käigus massöör kliendile rahuldust pakkus. Porobanyuki sõnul oli selline tegevus nende salongis keelatud, kahjuks massöörid seda siiski pakkusid.

Üheks tugevaimaks argumendiks oli prokuröri sõnul politsei video, kus politseiagent end salongi kliendina teenust proovis ning selle üles filmis. Kaadritel on selgelt näha, kuidas Virgin Clubi massöör agendile kõigepealt erootilist massaaži teeb ning seejärel «õnneliku lõpu».

Prokuröri Kivioja sõnul pole aga üldse oluline, kas toimub «õnnelik lõpp» või mitte. See tähendab, et kõik Eestis tegutsevad erootilise massaaži salongid peavad oma tegevuse lõpetama.

«Radari» loo käigus pidi uksed sulgema Tallinna Sadama piirkonnas tegutsenud massaažisalong Red & Black, kelle omanikud hoolimata mitmest politsei hoiatusest erootilist massaaži edasi pakkusid ning mõned päevad tagasi vahi alla võeti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles