Tühja koolimaja kaitsmiseks kulus 20 000 eurot

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Punane 69 tühjalt seisev koolihoone on ära lagastatud ja korduvalt põlenud.
Punane 69 tühjalt seisev koolihoone on ära lagastatud ja korduvalt põlenud. Foto: Jaanus Lensment

Tallinna linnavalitsus eraldas reservfondist haridusametile 19 513,64 eurot Punane tn 69 koolihoones turvalisuse tagamiseks tehtud tööde ja tellitud turvateenuse kulude katteks.

Endise koolimaja B-korpus on välja üüritud huvikoolidele, hoone A-korpust proovis haridusamet kümneks aastaks üürile anda, kuid edutult. Tühjana seisvasse hooneossa tungisid vandaalid. Tänavu 27. juulil 2015 tungisid tundmatud isikud lõhutud akna kaudu A-korpusesse ja tekitasid tulekahju. 28. juulil alustas Lasnamäe Muusikakool keldrikorruse akende katmist puitlaastplaadiga, kuid sissetungid A-korpusesse jätkusid. Süüdati klassiruum ja lõhuti enamus aknad. 31. juuliks olid kõik võimalikud ligipääsud A-korpusesse suletud, katkised aknad kaetud puitlaastplaadiga. Sellest hoolimata tungiti 1. augusti öösel järjekordselt A-korpusesse ja pandi see põlema.

3. augustil võttis haridusamet vastu otsuse müürida kinni kõik keldrikorruse aknad-uksed, katta puitlaastplaadiga kõik A-korpuse aknad ja tellida tööde teostamise ajaks G4S mehitatud valve. Turvalisuse tagamiseks tehtud kulutused moodustasid 19 513 eurot ja 64 senti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles