Andra Siibak: «eestlane ju ei ahista, eestlane lööb külge!» ehk netiromansist netiperverdini

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andra Siibak
Andra Siibak Foto: Erakogu

Eesti noortega tehtud uuringutest ilmneb, et seksuaalse sisuga sõnumite ja kahemõttelise veebisisu jagamist iseloomustab loogika «eestlane ju ei ahista, eestlane lööb külge!», kirjutab arvamusportaali kolumnist Andra Siibak.

Möödunud nädalal saatis lõuna ringkonnaprokuratuur kohtu ette kaks Jõgevamaa noormeest, kes mõisteti süüdi alaealistele tüdrukutele suhtlusportaali kaudu pornograafilise sisu ja seksuaalse alatooniga videote, fotode ning tekstide saatmises. Arvestades seda, et noormeestele mõisteti reaalne vanglakaristus, mida ei pöörata täitmisele juhul, kui nad katseajal uut kuritegu ei soorita, tundub vanamoodsamat viisi «külgelöömine» ikka hulka ohutum. Ja seda kõigi osaliste jaoks.

Digitehnoloogiate ajastul on meie võimalused intiimseks eneseväljenduseks palju suuremad kui mõned aastakümned tagasi, mil kuramaaž toimis ebausaldusväärselt liikuva tiguposti toel ja tähendas käsikäes jalutuskäike.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles