Uutmoodi vanaviisi

maaelu edendaja toimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tahtmata alustada klišeelikult: kõik on uus septembrikuus, siis ütleme nii, et kõik on septembrikuus uutmoodi vanaviisi. Maaelu Edendaja naaseb suviselt puhkuselt ja on taas üles otsinud lood maalt, metsast ja aiast. Inimestest, aga ka tehnikast. Ja mõistagi loomadest, viljast ning muudest taimedest.

Suvel käis Maaelu Edendaja toimetus Saksamaal kohtumas tehnika suurtööstuse juhatuse liikme Jan-Hendrik Mohriga, kellega vestlesime muuhulgas ka sellest, kas inimest on tulevikus üldse põllule vaja, kui tehnikat arendatakse järjest enam nutikamaks, võimsamaks ja «isemõtlevamaks».

Sigade Aafrika katku teemat vaagisime seekord läbi ühe seakasvataja – Urmas Lahe – persooniloo. Uurisime, milliseid väljavaateid ta praegu näeb ja kuivõrd rahulikult öösiti magada saab.

Uue rubriigina on sel hooajal meie lehes näiteks taimetarga soovitused, milliste taimede korjamiseks on käesolev kuu parim aeg. Marjakorvid valmis, kõlab selle kuu vihje.

September on ka esmane kokkuvõtete aeg, olgu seda siis viljasaakide või meekorje osas. Aastad ei ole vennad, nagu tõdetakse.

maaelu edendaja toimetus

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles