Ja suurim muusikahitt on...

Jaanus Noormets
, filmiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hendrik Sal-Saller on üks neist muusikutest, kes saates oma hittide taustalugusid avab.
Hendrik Sal-Saller on üks neist muusikutest, kes saates oma hittide taustalugusid avab. Foto: Kanal 2

Neljapäeval Kanal 2 vahendusel eetrisse minev edetabelisaade «Kümnendi suurimad muusikahitid» paneb ritta raadios viimastel aastatel kõige enam mängitud lood.

Just selleks saateks on Eesti Autorite Ühing koostanud statistilise edetabeli lauludest, mida Eesti suuremad raadiojaamad on alates 2008. aasta algusest kõige rohkem mänginud. Arvesse lähevad ainult eesti lood – aga ka need palad, mille meloodia pärineb välismaalt, kuid mis on eesti keeles tuntuks lauldud. Näiteks Ott Leplandi hitt «Süte peal sulanud jää» on ühe soome loo kaver.
Meeleoluka saate vahendusel jõuab vaatajateni poolsada kõige enam mängitud laulu. Paljusid edetabelis figureerivaid lugusid teavad eestlased sõna-sõnalt, ent tuleb ka palju üllatusi. Mõni laul on saanud hitiks tänu väiksemale, aga see-eest lojaalsemale seltskonnale.

Üllatusi pakkuvat pingerida kommenteerivad ning oma hittide seni rääkimata taustalugusid paljastavad armastatud muusikud Hendrik Sal-Saller, Maarja-Liis Ilus, Koit Toome, Liisi Koikson, Ivo Linna, Getter Jaani, Sven Lõhmus, Elina Born, Karl-Erik Taukar jt. Saate tarvis tehtud põhjalikest intervjuudest on välja tulnud, et kolleegide looming on jätnud neile sügava mulje.
«Kümnendi suurimad muusikahitid» on Kanal 2 eetris neljapäeval kell 20.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles