Ringvee: Korea kultuuripäevade näol on tegemist religioosse festivaliga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ringo Ringvee
Ringo Ringvee Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Siseministeeriumi usuasjade osakonna peaspetsialist, teoloogiamagister Ringo Ringvee ütles, et näeb tuleval nädalavahetusel Saku Suurhallis toimuvat Lõuna-Korea kultuuripäevi esmajoones religioosse festivalina.

Ringvee sõnul muudab festivali «huvitavaks» just asjaolu, et religioosne sõnum on pakendatud kultuuripäevade ümbrisesse.

«Siinset kultuurikonteksti arvestades on sellised turundusvõtted teatud mõttes arusaadavad – kultuuripäevade nime kasutamine madaldab inimeste jaoks lävepakku üritusele sisseastumiseks,» tõdes Ringvee. «Eriti nende inimeste jaoks, kes tunnevad tõrget religioossete ürituste külastamiseks.»

Ligitõmbavust lisab ettevõtmisele Ringvee väitel asjaolu, et nii üritus ise kui seal jagatavad Korea rahvustoidud on tasuta. «Samuti Dave Bentoni ja Tõnis Mäe esinemised, kelle seosed korea kultuuriga on ilmselt küll suhteliselt tagasihoidlikud,» lisas Ringvee. «Ise näen seda üritust siiski esmajoones religioosse festivalina.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles