Lilia Krõsina: kummaline reklaam

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lilia Krõsina
Lilia Krõsina Foto: Mihkel Maripuu

Sel nädalavahetusel toimuvad Tallinnas Rocca al Mare suurhallis Lõuna-Korea kultuuripäevad. Reklaam lubab maailma parimaid Korea tantsuansambleid, Korea vaimseid väärtusi ja rahvustoite, loosimisi ja festivali otseülekannet, mida võib näha igas maailmanurgas.

Kõik on tasuta, isegi transport külalistele mis tahes Eesti linnast.Kahtlus, et selle kingutuse näol Eesti rahvale ei ole tegemist päris omakasupüüdmatu üritusega, sai õige pea kinnitust.

Asjatundjate hinnangul on tegu eelkõige religioosse kogunemisega. Peaesinejaks on jutlustaja Jaerock Lee, kes on Manmini kiriku pea ja kellel on plaanis korraldada usuteemalisi seminare. Kuid – oh üllatust! – reklaamis ei ole selle kohta ühtegi sõna.

Karta on, et tasuta meelelahutuse reklaamimine meelitab nädalavahetusel kohale palju kergeusklikke inimesi. Karta on, et soovi korral on usuorganisatsioonil seda olukorda kerge oma huvides ära kasutada.

Mul ei ole midagi Korea kultuuri ega religiooni tutvustamise vastu, aga arvan, et ürituse korraldajad peaksid tingimata ka ürituse reklaamis näitama, et ligi kolmandik kultuurikavast on usulise iseloomuga.

Isegi toidupakendil on kirjas, kui palju konservante seal on. Ürituse külastajatel on õigus teada, kuhu nad lähevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles