Piirivalvur tulistas end relva üleandmisel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirivalve.
Piirivalve. Foto: Laura Oks

Haapsalu politseimajas kolmapäeval end maha lasknud piirivalvuril tekkis võimalus end tulistada väidetavalt siis, kui ta pidi üle andma vööl oleva teenistusrelva sisekontrolli töötajatele.

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) pressiesindaja Tuuli Härson ütles Postimehele, et eilse traagilise vahejuhtumi asjaolusid uuritakse kriminaalmenetluse käigus. «Lisaks analüüsivad juhtumit politsei turvataktika eksperdid, et parandada politseinike ettevalmistust ja teha kõik võimalik sarnaste juhtumite ära hoidmiseks tulevikus.»

Sisekontrollibüroo töötajate tegevust uurib praegu Põhja prefektuur, uurimist koordineerib riigiprokurör Vahur Verte, vahendas BNS.

«Sisekontrollibüroo töötajatel oli kaasas läbiotsimismäärus. Meest ei olnud plaanis vahistada,» ütles Härson BNSile.

Härson nentis, et sisekontrollibüroo ametnikud tutvustasid kahtlustavale politseinikule määrust, et alustada tema töökoha läbiotsimisega. «Võimalus end tulistada tekkis mehel väidetavalt siis, kui ta pidi üle andma vööl oleva teenistusrelva,» sõnas ta.

Lääne prefektuuri piirivalvurit läks kinni pidama viis sisekontrollibüroo töötajat, neist neli Lääne prefektuurist ning üks Tallinnast, kirjutas Lääne Elu. 

«Kinnipidamine toimus hoone puhkeruumis, kus kõrvalisi inimesi ei olnud ning ametnik tulistas end sisekontrollibüroo töötajate juuresolekul,» ütles Härson BNSile.

Uurimine peab Härsoni kinnitusel andma vastuse, kuidas sai relva ära andmisel tekkida kahtlustaval võimalus end tulistada, kuna kinnipidamisel peavad politseinikud tegema enda poolt kõik, et tagatud oleks nii kinnipeetava kui ametnike endi turvalisus.

Kolmapäeval tegi Haapsalu kordonis enesetapu piirivalvur, kellega olid kohtuma tulnud politsei sisekontrolli ametnikud. Politsei pressiteate järgi tulistas ametnik end teenistusrelvast oimukohta pärast seda, kui sisekontrollibüroo ametnikud olid talle tutvustanud läbiotsimismäärust. Piirivalvur suri eile õhtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles