Õpetaja: poliitikud kardavad religiooniõpetust kehtestada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Tammsalu
Jaan Tammsalu Foto: Toomas Huik

Religiooniõpetuse puudumine koolis tuleb panna poliitikute kartlikkuse arvele, arvab Eesti evangeelse luterliku kiriku Tallinna Jaani koguduse õpetaja Jaan Tammsalu.

Tammsalu rääkis ETV saates «Terevisioon», et tema arvates on religiooniõpetuse puudumine koolis üks põhjustest, miks inimesed tunnevad ülemäärast huvi nõidade ja ususektide vastu ning poliitikud oleks võinud religiooniõpetuse ammu sisse viia, kuid on kartnud seda teha, kirjutas ERR uudised.

«Minu meelest liiga palju sellega arvestamine, mida kisakõrid teevad - üksikud kisakõrid -, on see, mis meie Eesti kiiva ajab,» ütles Tammsalu.

Tema sõnul haaravad inimesed äärmuste järele, kuna neil ei ole põhiteadmisi usust, mida saaks anda religiooniõpetus.

Õpetaja arvates ei ole inimeste ees seisvad küsimused aastatega palju muutunud, inimeste põhiprobleemid on jäänud samaks ja kiriku roll nende probleemide lahendamisel või inimeste aitamisel on jäänud samaks ning ta avaldas lootust, et kirik aitab inimestel näha mitte ainult kollaste ajalehtede esikaasi, vaid ka sügiseselt värvikirevaid puulehti, ja tunda neist rõõmu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles